Απόκτησα πρόσφατα ένα βιβλίο, που είχε τον πιο πάνω τίτλο. Μου κίνησε το ενδιαφέρον. Η συγγραφέας είναι μια ψυχολόγος. Τι ερώτημα εκτός απο καίριο είναι και πραγματικό. Συνδεδεμένο δηλαδή με την πραγματικότητα.
Για να επιβιώσει κάποιος και να αντιμετωπίσει τα καθημερινά συμβάντα-γεγονότα της ζωής δε χρειάζεται να έχει αναγκαστικά ψηλό iq, ούτε να είναι πολύ καλός π.χ στα μαθηματικά. Χρειάζεται να κάνει ελιγμούς και να είναι ψυχολογικά έξυπνος. Εξάλλου ξέρουμε ότι το παραμύθι με τον ένα τύπο νοημοσύνης είναι ξεπερασμένο. Η ζωή, σύμφωνα με την εμπειρία μου, τους τελευταίους δύο μήνες, κρύβει διάφορα. Εγώ όμως για να αντιμετωπίσω τα διάφορα, δε χρειαζόταν να είμαι έξυπνη. Συνήθως η πολλή εξυπνάδα κάνει κακό.Άμα είσαι έξυπνος, δηλαδή δουλεύει λίγο ο νους σου, γιατι εγεμίσαμε και με βλάκες, σκέφτεσαι διάφορα και πολλά! Και άμα σκέφτεσαι συνέχεια διάφορα και πολλά, φαντάζεσαι και πολλά, και αυτά είναι συνήθως αρνητικά. Άρα καλύτερα ο νους σου σε αυτά τα θέματα να είναι προσεκτικός. Τη σκέψη σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να την ελέγξει, αλλά με πολλή άσκηση και θέληση μπορεί να την καθοδηγήσει και να τη βάλει στο σωστό δρόμο.
Πολλές φορές ακούμε ότι η θετική σκέψη είναι σημαντική και έχει θετικά αποτελέσματα. Ως αποτέλεσμα αυτού, μπορούμε να μετατρέψουμε τη σκέψη μας σε θετική, εκμεταλλευόμενοι όσο χρόνο τυχόν έχουμε στη διάθεσή μας. Ο χρόνος αυτός μπορεί να είναι μηδαμηνός, αλλά καθοριστικός.
Ας ξεχωρίσουμε λίγο τη λήψη αποφάσεων με την εξυπνάδα. Είναι μεν συνδεδεμένα μεταξύ τους τα δύο αλλά όχι αλληλοεξαρτώμενα, η εξυπνάδα δε συνεπάγεται πάντοτε ορθή λήψη αποφάσεων. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία αυτή, είναι πολλοί και πολύπλοκοι. Αν τους λάβουμε υπόψη, θα μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και να είμαστε σωστότεροι και απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στους άλλους.
Συμφωνώ με τη διαφοροποιηση εξυπναδας-ληψης αποφασεων. Εχω δει ανθρωπους χωρις μορφωση να εχουν παρει τις πιο σωστες αποφασεις κ να εχουν καλυτερη ζωη απο αλλους , υποτιθεται εξυπνοτερους.
ΑπάντησηΔιαγραφή